LaTramun renova gran part del seu recorregut, el paradís dels corriols millora.

LaTramun renova gran part del seu recorregut, el paradís dels corriols millora.

Anoteu el dia 14 d’Octubre en el vostre calendari de curses, compartireu els corriols amb els millors especialistes de MTB Marathon del moment.

 

És la millor cursa del les UCI Marathon Series. Així ho reconeixien bikers que han competit a tot el món, com el belga Sebastien CARABIN, guanyador el 2016 i un dels corredors que més ha viatjat per tot el món competint en carreres de bike-maraton de tot el planeta.

 

No hi ha dubte que LaTramun es diferencia de la resta de proves pel seu recorregut. Un traçat on els corriols són el fil conductor d’una jornada de bicicleta de muntanya que sempre recordaràs. Per això, l’organització s’esforça any rere any en millorar el seu recorregut. Aquest 2018 no serà una excepció. LaTramun serà més llarga que els seus anteriors edicions, arribant als 77 quilòmetres. Seguirà el seu habitual format en línia, amb sortida a Sant Esteve de Bas i arribada a Girona, estrenant corriols i augmentant el desnivell, especialment en la primera meitat del traçat.

 

Per als que s’atreveixin amb la versió completa de LaTramun tindran per davant 2.530 metres de desnivell positiu i 2.932 metres de desnivell negatiu. Des del sostre de la prova en els 1.120 metres d’altura, fins als gairebé 66 metres d’altura sobre el nivell del mar on es troba el pavelló de Fontajau, meta de la cursa.

 

El nou traçat de LaTramun ha traslladat la línia de sortida a la població de Sant Esteve de Bas. Després d’uns primers metres plans s’afrontarà una nova pujada, íntegrament per asfalt fins a Xenacs. Una ascensió amb unes vistes espectaculars que permetrà estirar la carrera abans d’afrontar un corriol de baixada, 4 quilòmetres de brutal descens per un corriol ple de lloses de pedres, esglaons i diversió. Una manera d’entrar en calor davant el que ens espera.

Després ens endinsem en una nova ascensió, també amb trams de corriol, que ens portarà al punt on l’any anterior s’abandonava l’asfalt de la sortida per entrar al impressionant bosc que ens conduirà al punt més alt de la prova. És una pujada ja coneguda pels bikers que han participat a la prova i la part final transcorre per un dels millors corriols de la prova, rodant per l’emblemàtic entorn de les “roques encantades” camí del Coll de Condreu.

 

Aquí iniciem la mateixa baixada que en anteriors edicions, però a meitat de la mateixa canviem de direcció per fer alguns trams de pujada exigents, la principal recompensa és una vista privilegiada de tota la regió. Seguim enllaçant senders un darrere l’altre, sempre amb tendència a baixar però amb trams d’ascens que requeriran tota la nostra força, per acabar arribant a l’Hostal del Fang, punt de partida d’LaTramun XCC, la versió curta de la cursa.

 

Des d’aquest punt quedaran 33 quilòmetres a meta i l’estil de LaTramun canvia per complet. S’han acabat les llargues pujades. Tot fins a meta serà una successió de corriols, amb tendència a baixar però plens de pujades. Tots amb alguna cosa en comú, són divertits com no et pots imaginar. 77,45 quilòmetres després de la sortida a Sant Esteve de Bas arribaràs al pavelló de Fontajau amb un somriure d’orella a orella sabent que ets finisher d’una de les carreres més espectaculars del món.

 

No deixis que t’ho expliquin, LaTramun t’està esperant. Les inscripcions estan obertes en aquest enllaç: https://latramun.cat/es/inscripcions/