LaTramun més internacional

Sébastien Carabin i Clàudia Galicia guanyen
la Tramun UCI MTB Marathon Series

La respectada cursa de mountain bike gironina celebra la seva majoria d’edat amb un podi estel·lar després de fer el salt internacional com a prova de la UCI Marathon Series
Campions europeus han participat en la prova que aquest any, per primer cop, ha acabat a Girona.

Girona, 16 d’octubre 2016. El belga Sébastien Carabin i la catalana Clàudia Galicia han guanyat avui diumenge la 18a edició de La Tramun UCI MTB Marathon World Series. L’emblemàtica cursa de mountain bike gironina, que ha aquest any ha fet el salt internacional com a prova del calendari de la Unió Ciclista Internacional (UCI), ha transcorregut en una esplèndida jornada després dels últims dies de pluja. A més, ha aconseguit un rècord de participació amb 680 inscrits en les tres proves celebrades.

Sebastien Carabin (Merida Wallonie MTB) ha sigut el clar dominador de l’edició de LaTramun d’aquest any. El belga, que arribava amb el millor Rànking UCI dels participants, ha fet bona la seva condició de favorit. Els italians Tony Longo (Wilier Force) i Johnny Cattaneo (Force Wilier) han sigut els seus màxims rivals.

Els tres corredors han anat junts fins el primer dels avituallaments. Allà s’ha produït el primer atac de Carabin, que en una forta ascenció ha aconseguit deixar enrere els seus rivals. Tot i així, dos problemes mecànics han tirat per terra l’avantatge assolit en el primer moment. Quan els italians atrapaven al belga, Carabin ha fet el seu segon, i definitiu, atac en el tercer avituallament. El ciclista de Merida Wallonie ha realitzat un fort canvi de ritme que l’ha conduït fins la victòria final.

Els deu últims quilòmetres han sigut agònics fins arribar al Pavelló de Girona-Fontjau. Per darrere li mossegaven els talons Tony Longo (segon) i Johnny Cattaneo (tercer). Ramon Sagués (Ajram Capital) i Joan Llordella (BUFF Pro Team) han quedat quart i cinquè. Els catalans han anat de menys a més. L’exigència de #LaTramun ha posat tothom al seu lloc demostrant el bon nivell de mountain bike de les nostres comarques.

En l’apartat femení, Clàudia Galicia (Polar Trek Team) ha estat la gran triomfadora de la jornada. Després de la seva primera experiència anys enrere, ha tornat a #LaTramun per la porta gran. La de Torelló ha liderat la prova de principi a fi. Primer ha hagut de conviure amb l’ombra de la lituana Sosna Katazina (Torpado Factory Team). El pas dels quilòmetres han relegat a la lituana a la quarta posició.

La segona i tercera posició del podi ha estat per Mercè Pacios (Zappis RT-Four Factors) i María Díaz (Bull Bikes) que anaven retallant distàncies a Galicia. Finalment, la Clàudia ha pogut fer bona l’avantatge. Laura Terradas (BTT Fornells) ha completat la carrera en el TOP5.

Rècord de participació

A banda de la prova mare, amb corredors d’elit del país i d’Europa, s’ha celebrat una cursa de 30km amb la mateixa duresa i dificultat de la prova UCI i un prova infantil, la Tramunkids. Les tres proves han aplegat un total de 680 corredors, una cinquantena d’ells estrangers.

Per primer cop, Girona ha estat el punt d’arribada de la Tramun. En la zona d’arribadas’ha concentrat totes les activitats complementàris des de les 9 del matí fins a les 6 de la tarda: des de tirolines, castells inflables i altres activitats pels més petits a una zona comercial en la que tothom ha pogut provar les últimes novetats en bicicletes de mountain bike i de bicicletes elèctriques.

La col·laboració entre Girona i la Tramun serveix per reforçar la seva marca de Denominació de Turisme Esportiu (DTE) i, a la vegada, prestigiar la cursa aprofitant l’auge del món de la bicicleta a la ciutat
Podeu trobar algunes imatges de les jornades en aquest link:
https://drive.google.com/open?id=0BwZLLyToDkXeT0pnVkxNUmVoSEU