La Tramun arriba a la XVI edició

Presentació de la XVI edició de LA TRAMUN repte Autopodium

Aquest divendres el club BTTFornells ha fet la presentació de la XVI edició de LA TRAMUN repte Autopodium que busca consolidar el seu repte particular Bike vs Run. S’ha comptat amb la presencia dels representants del club, les autoritats de Fornells i de la Federació i amb la col·laboració del corredor Toti Bes que han explicat les novetats d’enguany i la experiència en l’edició anterior i el perquè La Tramun és tan especial.

Després d’una cursa que l’any passat es va convertir  a conseqüència de la climatologia en extrema,  aquest any La Tramun espera comptar amb una treva i malgrat la duresa de la cursa que tothom pugui gaudir d’una gran jornada de l’esport de muntanya. A l’arribada un dinar popular, una cursa pels més petits i seguiment des de les xarxes socials de la cursa.

Enguany la cursa es disputarà el dia 1 de Juny. Un any mes el circuit ha estat dissenyat per l’incombustible Fidel Freixes amb l’assessorament tècnic, pel circuit a peu, del corredor gironí Toti Bes, també vigent campió de la Courmayeur Champex Chamonix (CCC).

Amb un recorregut de 69km pels ciclistes i de 52 pels corredors,  el participants hauran de recórrer per corriols de muntanya la distància que separa les poblacions de les Preses i Salt. Tot un repte que posarà a prova les condicions físiques dels esportistes.

Només quinze minuts de diferència

Al llarg de les seves anteriors quinze edicions, la Tramun s’ha consolidat com la cursa BTT de referència a Catalunya per l’alt nivell de tècnica i esforç que requereix, la proposta del repte vol també fer-se un lloc en les curses més emblemàtiques  no només de Catalunya sinó també de tot Europa. Per això hi haurà convidats de gran nivell a escala internacional.

En la passada edició només quinze minuts van separar el primer classificat en BTT Joan Llordella del primer classificat a peu Toti Bes. Només tres ciclistes van arribar per davant d’en Toti que va fer una gran cursa posant molt difícil la consecució del primer lloc a la bicicleta.

Segons explica Josep Maria Ripoll, membre del comitè organitzador, “La cursa estarà limitada a 800 corredors per les característiques del recorregut. No es vol que en cap cas hi hagi aglomeració de gent i que ciclistes i corredors es facin nosa. Per això també gran part dels primers 30 km són dos circuits totalment diferents.

Més d’un 80% dels gairebé 70 quilòmetres de la Tramun són corriols que es dissenyen i es preparen per a la pràctica de l’esport BBT i de córrer. La marxa transcorrerà per tot tipus de paratges: carenes, fondalades, rierols, prats, etc. El desnivell positiu es preveu de 2.419 metres amb un descens 2.787 metres acumulats.

[fbshare type=”button” float=”left”]