La Tramun s’internacionalitza

La Tramun s’internacionalitza com a prova UCI Mountain Bike Marathon World Series  

  • La divuitena edició de l’emblemàtica cursa de BTT gironina que se celebrarà el 15 i 16 d’octubre fa el salt internacional i acabarà per primer cop a Girona
  • La col·laboració entre Girona i la Tramun servirà per reforçar la seva marca de Denominació de Turisme Esportiu (DTE) i, a la vegada, prestigiar la cursa

Girona, 2 de setembre de 2016.- Els organitzadors de la Tramun han presentat avui a Girona la 18a edició de cursa que aquest any fa el salt internacional com a prova de la Unió Ciclista Internacional. Així, es converteix en l’única prova catalana i en una de les tres úniques de l’Estat que forma part del calendari de la UCI MTB Marathon Series.   Les altres grans novetats d’aquest any són que la cursa finalitzarà per primer cop a la ciutat de Girona i serà un esdeveniment de dos dies de durada amb una fira de la bicicleta i activitats pels més petits. El dia 15 d’octubre se celebraran conferències i es farà l’entrega de dorsals i el 16 serà el dia de la cursa.
La Tramun és una cursa lineal amb sortida i arribada a diferents localitats, i amb un recorregut de 68 km a cavall entre la Garrotxa, La Selva i el Gironès, i de caràcter únic marcat pels paisatges excepcionals per on passa.
“El nostre objectiu no és aconseguir que vingui més gent sinó volem que vinguin més corredors de prestigi“, ha explicat Fidel Freixes, l’alma mater de l’emblemàtica cursa de mountain bike gironina. Freixes ha assegurat que corredors importants com el campió de d’Alemanya i el de Bèlgica ja han confirmat la seva assistència a la cursa gironina.
La col·laboració entre Girona i la Tramun servirà per reforçar la seva marca de Denominació de Turisme Esportiu (DTE) i, a la vegada, prestigiar la cursa aprofitant l’auge del món de la bicicleta a la ciutat. La regidora d’Educació i d’Esports de l’Ajuntament de Girona, Isabel Muradàs, ha explicat que la Tramun entra a formar part del catàleg de curses esportives que es fan a la ciutat i que s’inclouen dins de la Denominació de Turisme Esportiu.
“Demostrarem una vegada més que Girona està en el mapa del món de l’esport d’elit, aquest cop en el de la BTT”, ha dit Muradas, que ha destacat les activitats familiars que es faran al voltant de la prova reina.
Com l’any passat, a la cursa de llarg recorregut s’hi suma una cursa de 33 km amb la mateixa filosofia i una cursa per infants, La Tramunkids. Per dinamitzar la zona d’arribada i augmentar la repercussió de la prova, l’organització ha preparat noves activitats complementàries que es faran durant els dos dies de LaTramun.
Tant l’Ajuntament de Girona com la Diputació de Girona s’han implicat aquest any activament en l’organització i donen suport a l’esdeveniment. El diputat d’Esports de la Diputació, Carles Salgas, ha parlat de els beneficis que té la cursa per la demarcació tant a nivell econòmic com turístic. I ha assegurat que la Tramun té “un impacte pel territori d’uns 90.000 euros”.   El programa inclou, entre d’altres, un campus esportiu obert a nens i nenes de 5 a 15 anys de dos dies de durada, inflables i circuits infantils a la zona d’arribada i una conferència especialitzada. També es farà un dinar popular, i es prepararà una zona d’exposició i test de bicicletes.   Les inscripcions es poden fer des de la web de la cursa: www.latramun.cat. Es preveu una participació total de 600 ciclistes en les diferents modalitats de les curses i una gran afluència d’espectadors durant els dos dies de La Tramun.

main sponsor

autopodium

patrocinis